Misschien had je het wel helemaal niet door, maar de website waarop je je nu bevindt zit vol met tekst. Echte, door mij geschreven letters. Wil je meer zien? Hieronder vind je een paar highlights.

GRAS // Interviews, reportages, eindredactie

Voor GRAS kan ik de diepte in, met interviews, reportages en achtergrondverhalen. Mijn andere hersenhelft kan er volop aan de slag met de eindredactie van artikelen en boeken.

Ik blijf hier // Verhalen uit een veranderende wijk

Met fotograaf David Vroom en kunstenaar Sijas de Groot werk ik sinds januari 2021 namens Stichting Tussenland aan het kunstproject Ik blijf hier. David en Sijas lopen steeds drie maanden door een Groningse wijk en spreken er bewoners en professionals. Ik maak daar vervolgens verhalen van, die met de mooie foto’s landen in de prachtige, dikke krant die we er met Buro Reng van maken. Hierboven zie je een impressie van de kranten voor Beijum en De Hoogte/Indische Buurt.

Marketing Groningen // Artikelen magazine

Marketing Groningen zet Groningen (stad en provincie) internationaal op de kaart. Want nee, het is echt niet zo ver weg en potverdikkie wat is het hier mooi. MAKI en Studio Anne-Marijn ontwikkelden een prachtige nieuwe huisstijl. Bij die nieuwe identiteit hoorde ook een tof, mooi vormgegeven magazine, waarvoor ik een aantal interviews hield, stukken schreef en een deel van de redactie deed.

The Mental Move // Websitetekst en whitepaper

The Mental Move heeft een missie die aandacht verdient: mentale zorg voor werknemers, vanuit werkgevers, toegankelijker én vanzelfsprekender maken. Dat doen ze door die zorg digitaal en laagdrempelig aan te bieden. Ik schreef de teksten voor hun platform en hielp ze bij het maken van een whitepaper.

Gemeente Groningen // Flyertekst: Vuistregels

De gemeente Groningen wil mensen met bouwplannen beter informeren. Daarom maakte ze een flyer met tien vuistregels. Met een goede voorbereiding kunnen bouwaanvragen beter beoordeeld worden en gaan procedures sneller. Ik schreef aan de hand van de input van een heleboel mensen de tekst voor de Vuistregels, in een iets formelere toon dan ik normaal hanteer. Tegelijkertijd moest de tekst voor elke Groninger leesbaar zijn. Het ontwerp van de flyer is van Studio de Ronners.

Embrace // Blogs, e-books, tekstadvies

Embrace – The Human Cloud was rond 2016 een van mijn eerste opdrachtgevers. Deze Groningse softwareclub ontwikkelt allerlei mooie producten, waarvan een slim intranet misschien wel het mooiste is. Ik schreef blogs en interviews voor Embrace, leverde de tekst voor whitepapers en e-books en gaf tekstadvies.

DAAR WIL IK MEER OVER WETEN

Vliegwerk zwaaide al met het toverstafje voor: