Misschien had je het wel helemaal niet door, maar de website waarop je je nu bevindt zit vol met tekst. Echte, door mij geschreven letters. Ik schrijf graag stukken waarin ik een verhaal vertel, of waarin ik andere mensen hun verhaal laat vertellen.

Wil je meer zien? Hieronder vind je een paar highlights.

GRAS // Interviews, reportages, eindredactie

Voor GRAS kan ik de diepte in, met interviews, reportages en achtergrondverhalen. Die hebben meestal een link met de wereld van architectuur en stedenbouw, maar gaan eigenlijk vooral over mensen. Mijn andere hersenhelft zet ik bij GRAS volop in voor de eindredactie van de artikelen in het online magazine.  

Ik blijf hier // Verhalen uit een veranderende wijk

Met fotograaf David Vroom en kunstenaar Sijas de Groot werk ik sinds januari 2021 aan een tof kunstproject: Ik blijf hier. We lopen steeds drie maanden door een Groningse wijkvernieuwingswijk en spreken er bewoners en professionals. Ik maak daar verhalen van, die met de mooie foto’s van David landen in de krant die we er met Buro Reng van maken. Heel leuk om te doen, en minstens zo leerzaam.

Marketing Groningen // Artikelen magazine

Marketing Groningen zet Groningen (stad en provincie) internationaal op de kaart. Want nee, het is echt niet zo ver weg en potverdikkie wat is het hier mooi. MAKI en Studio Anne-Marijn ontwikkelden een toffe nieuwe huisstijl. Bij die nieuwe identiteit hoorde ook een mooi vormgegeven magazine, waarvoor ik een aantal interviews hield, stukken schreef en een deel van de redactie deed.

The Mental Move // Websitetekst en whitepaper

The Mental Move heeft een missie die aandacht verdient: mentale zorg toegankelijker én vanzelfsprekender maken. Dat doen ze door die zorg digitaal en laagdrempelig aan te bieden. Ik praatte uitvoerig met ze en schreef naar aanleiding van die gesprekken de teksten voor hun platform. Inmiddels loopt het als een trein!

Gemeente Groningen // Flyertekst: Vuistregels

Als initiatiefnemers goed voorbereid zijn, kan een gemeente bouwaanvragen beter en sneller beoordelen. Daarom maakte de gemeente Groningen een flyer met tien vuistregels. Ik schreef aan de hand van de input van een heleboel mensen de tekst hiervoor. Die kreeg een iets formelere toon dan ik normaal gebruik, maar moest wel voor elke Groninger leesbaar zijn. Het ontwerp van de flyer is van Studio de Ronners.

Embrace // Blogs, e-books, tekstadvies

Embrace – The Human Cloud was rond 2016 een van mijn eerste opdrachtgevers. Deze Groningse softwareclub ontwikkelt allerlei mooie producten, waarvan een slim intranet misschien wel het mooiste is. Ik schreef blogs en interviews voor Embrace, leverde de tekst voor whitepapers en e-books en gaf tekstadvies.

MEER WETEN? HIER KUN JE ME BEREIKEN

Ik zwaaide al met mijn toverstafje voor: