Misschien had je het wel helemaal niet door, maar de website waarop je je nu bevindt zit vol met tekst. Echte, door mij geschreven letters. Ik schrijf graag stukken waarin ik een verhaal vertel, of waarin ik andere mensen hun verhaal laat vertellen.

Wil je meer zien? Hieronder vind je een paar highlights.

Ik blijf hier // Verhalen uit een veranderende wijk

Met fotograaf David Vroom en theatermaker Sijas de Groot werkte ik tussen januari 2021 en augustus 2022 aan een tof kunstproject: Ik blijf hier. We liepen steeds drie maanden door een Groningse wijkvernieuwingswijk en spraken er bewoners. Ik maakte daar verhalen van, die met de mooie foto’s van David landden in de krant die we er met Buro Reng van maakten. Heel leuk om te doen, en minstens zo leerzaam.

GRAS // Interviews, reportages, eindredactie

Voor GRAS kan ik de diepte in, met het maken interviews, reportages, achtergrondverhalen en podcasts. Die hebben vaak een link met de wereld van architectuur en stedenbouw, maar gaan eigenlijk meestal over mensen. De rest (of eigenlijk het grootste deel) van mijn uren bij GRAS besteed ik aan de eindredactie van het online magazine.  

Boek: Grote Markt Oostzijde // Tekstredactie

Erik Dorsman schreef een bijna vuistdik boek over de vernieuwing van de oostzijde van de Groningse Grote Markt. Samen met hem werkte ik er van november 2019 tot mei 2022 aan. Bij de presentatie vertelde Erik dat ik letterlijk elke zin onder handen gehad heb. Dat is misschien wat overdreven, maar dat we intensief samengewerkt hebben is niet gelogen. Het resultaat mag er zijn, in elk geval: een ingrijpend proces van 20 jaar in woord en beeld.

Marketing Groningen // Artikelen magazine

Marketing Groningen zet Groningen (stad en provincie) internationaal op de kaart. Want nee, het is echt niet zo ver weg en potverdikkie wat is het hier mooi. MAKI en Studio Anne-Marijn ontwikkelden een toffe nieuwe huisstijl. Bij die nieuwe identiteit hoorde ook een mooi vormgegeven magazine, waarvoor ik een aantal interviews hield, stukken schreef en een deel van de redactie deed.

Gemeente Groningen // Flyertekst: Vuistregels

Als initiatiefnemers goed voorbereid zijn, kan een gemeente bouwaanvragen beter en sneller beoordelen. Daarom maakte de gemeente Groningen een flyer met tien vuistregels. Ik schreef aan de hand van de input van een heleboel mensen de tekst hiervoor. Die kreeg een iets formelere toon dan ik normaal gebruik, maar moest wel voor elke Groninger leesbaar zijn. Het ontwerp van de flyer is van Studio de Ronners.

Monk // Verhaal over een bijzonder pandje

Vlak nadat whiskyspeciaalzaak Monk in de binnenstad van Groningen zijn deuren opende, vroeg eigenaar Najim me in de geschiedenis te duiken van het pand waarin zijn winkel zit. Een bijzondere geschiedenis, ontdekte ik al snel, die teruggaat naar de Middeleeuwen. Ik deed wat onderzoek, sprak de man die veertig jaar de eigenaar van het pandje was en schreef een verhaal vol geschiedenis en met een persoonlijke kant. Klusjes als deze doe ik heel graag, die mag je altijd op m’n bureau gooien.

Embrace // Blogs, e-books, tekstadvies

Embrace – The Human Cloud was rond 2016 een van mijn eerste opdrachtgevers. Deze Groningse softwareclub ontwikkelt allerlei mooie producten, waarvan een slim intranet misschien wel het mooiste is. Ik schreef blogs en interviews voor Embrace, leverde de tekst voor whitepapers en e-books en gaf tekstadvies.

MEER WETEN? HIER KUN JE ME BEREIKEN