Chris Zwart

Hoi! Ik ben Chris Zwart.

Sinds 2016 werk ik als freelance schrijver en (eind)redacteur.

Na mijn jeugd doorgebracht te hebben in een pittoresk dorpje in Gelderland, kwam ik in 2006 naar Groningen om Scandinavische talen en culturen te studeren. Die onderneming strandde na een jaar. Maar het kwam goed: ik rondde in 2014 de opleiding kunst- en architectuurgeschiedenis aan de RUG af.

Brood op de plank

Na mijn afstuderen (of beter: al mijn hele leven) wist ik dat ik van schrijven mijn werk ging maken, alleen nog niet precies hoe. Ik startte als copywriter bij commerciële organisaties. In 2016 begon ik voor mezelf, vervolgens rolde ik als freelance tekstschrijver langzaam maar zeker in de goede richting.

Achtergrondverhalen, reportages en interviews

De laatste jaren schrijf ik vooral over onderwerpen rondom kunst, cultuur en architectuur. Een sociaalmaatschappelijke invalshoek vind ik ook interessant. Als er iets moois gemaakt wordt, doe ik graag mee. Je kunt bij me aankloppen voor achtergrondverhalen, reportages, interviews en meer. Mijn eigen mening zet ik niet op de voorgrond, ik vertel verhalen meestal door goed naar anderen te luisteren.

Slijpsteen

Naast mijn eigen schrijfwerk ga ik net zo graag (oké, bijna net zo graag) aan de slag met wat iemand anders geschreven heeft. Dat doe ik onder meer als eindredacteur bij online magazine GRAS, en ik werk regelmatig mee aan boekpublicaties. Ook voor andere opdrachtgevers zet ik met liefde de slijpsteen op een ongepolijst stuk tekst. Slappe metaforen als deze haal ik er dan direct uit.

Wil je een keer in het echt kennismaken? Of heb je een mooie klus voor me? Hit me up!