Chris Zwart

Vliegwerk is eigenlijk gewoon Chris Zwart

Achter Vliegwerk zit ik: Chris. Na mijn jeugd in een pittoresk Gelders dorpje doorgebracht te hebben, kwam ik in 2006 naar Groningen om Scandinavische talen en culturen te studeren. Dat was een leuk idee, maar een jaar later stond ik vakken te vullen. Het kwam allemaal goed: ik rondde in 2014 de master Kunst- en architectuurgeschiedenis aan de RUG af.

Handje-contantje

Vanaf het moment dat ik als 10-jarige een verhalenwedstrijd won, wist ik dat ik van schrijven mijn werk ging maken. Twee jaar als copywriter bij commerciële organisaties was in meerdere opzichten een leerzaam begin. In 2016 startte ik als freelance tekstschrijver, met kleine opdrachten die soms handje-contantje afgerekend werden. Vervolgens rolde ik langzaam maar zeker in de goede richting.

Als er iets moois gemaakt wordt, doe ik graag mee

De laatste jaren werk ik vooral in de hoek van kunst, cultuur en architectuur. Sociaalmaatschappelijke projecten vind ik ook interessant. Als er iets moois gemaakt wordt, doe ik graag mee, maar als geld verdienen het enige doel is, kun je beter iemand anders proberen – dat is de samenvatting. Ik help je graag als je wat te vertellen hebt, of gewoon als je iets tofs in je hoofd hebt en niet precies weet hoe je dat op papier krijgt.  

Gebakjes

Naast mijn eigen schrijfwerk redigeer ik veel teksten van anderen. Dat doe ik onder meer als eindredacteur bij online magazine GRAS. Ook werk ik regelmatig mee aan boekpublicaties. Ik heb een scherp oog voor wolligheid en kromme zinnen, en kan van een drol een gebakje maken – of van een gebakje een nog lekkerder gebakje.

Wil je een keer kennismaken? Of heb je een mooie klus voor me? Aarzel niet, ik hoor het graag!