Chris Zwart

Hoi! Ik ben Chris Zwart.

Sinds 2016 werk ik als freelance tekstschrijver en (eind)redacteur.

Na mijn jeugd doorgebracht te hebben in een pittoresk dorpje in Gelderland, kwam ik in 2006 naar Groningen om Scandinavische talen en culturen te studeren aan de RUG. Die onderneming strandde na een jaar. Maar het kwam goed: ik rondde in 2014 de master kunstgeschiedenis af. 

Na mijn afstuderen (of beter: al mijn hele leven) wist ik dat ik van schrijven mijn werk ging maken, alleen nog niet precies hoe. Eerst werkte ik een jaar of twee als copywriter voor commerciële organisaties. In 2016 startte ik als freelancer, vervolgens rolde ik langzaam maar zeker in de goede richting.

De laatste jaren werk ik als tekstschrijver vooral in de wereld van kunst, cultuur en architectuur. Als er iets moois gemaakt wordt, doe ik graag mee. Het liefst schrijf ik achtergrondverhalen, maak ik reportages en houd ik interviews. Ook voor een mooie podcast ben ik te porren.

Naast mijn eigen schrijfwerk ga ik net zo graag aan de slag met wat jij geschreven hebt. Dat doe ik onder meer als eindredacteur bij GRAS, waar ik een online magazine over architectuur en stedenbouw (en alles daaromheen) in Groningen maak.